Fia

Trädgårdsnörd
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon mina vänner


Just nu handlar det mesta om trädgård för min del. Jag bläddrar i tidningar, läser böcker, ser på trädgårdsprogram på tv, skaffar mej kunskap, får idéer och till och med äter trädgård i form av nässlor och kirskål.

Jag är en nörd,jag vet !!


Men som trädgårdsnörd har jag kommit till det stadiet att det gör inget om rabatterna inte är kantade,rensade eller färgdesignade.

Jag har trädgård för att njuta.


När man kliver in i min trädgård ska man känna ett lugn. Men ändå då ska nyfikenhet kittlas, så att man vill följa stigarna, stanna upp, betrakta, lukta på en vacker blomma, fnissa åt en knasig installation. Slå sej ner och fånga stunden,känna att det skönt att bara vara.

Jag jobbar hela tiden på att fånga de känslorna i min trädgård. Man kanske inte tror att jag gör nåt speciellt i trädgården , men bakom allt finns en tanke och en massa jobb.


Den tål att upprepas många gånger, den bästa kommentaren som jag fått.
" Din trädgård känns charmig, rufsig och bohemisk, en sån man trivs i".

 


Igår fick jag ett paket, det var en bok jag beställt. Carina Hjulström " Säbyholms gröna fingrar, bara ett litet mord ".
Så nu har jag nåt att läsa på kvällen.
Jag fick också en fin gåva av en jobbarkompis till min man. Ett par urläckra stövlar i betong. De ska hamna i trädgården.

 


Nä nu ska jag sätta fart med dagens projekt och önskar er en bra dag.


Bifogar lite ögongodis från min trädgård och första sidan ur Sanna Töringes bok Paradiset. De raderna stämmer även på mej.